Суші: історія та причини популярності

0
114

Корпоратив, день народження, вечір в колі друзів, романтичне побачення, сімейна вечеря чи вихідні перед телевізором – сет суші стане гармонійним доповненням будь-якої ситуації. З кожним роком популярність ролів лише збільшується. Завдяки своєму чудовому смаку на незвичній естетиці суші знайшли своїх шанувальників у всьому світі.

a-m-1BGBt-IIS2y4k0Gc8FcdelX6SnHz-P78ppo3T6sBZID_sjAVIwvN55U6s_2bdXleD4TUP0_teXE-6zNTyFIhE8owbvzysrcraHE3S6UcijV-mbHrIo7ltj5HTr4HZdLwG1t8SiiRbggQc-y4y0o

Кілька слів про історію суші

Історія цієї страви починається з перших сторіч нашої ери. В той час на території сучасної Японії рибу пересипали рисом та сіллю, а потім придавлювали, щоб викликати процес ферментації та продовжити строк придатності морепродуктів. В XVII сторіччі винаходять рисовий оцет, який значно здешевлює маринування риби. Тоді ж виникають нігірі – невеликі грудки рису, які подаються з рибою та васабі. Невдовзі з’являються норі. В листові водорості одразу ж починають завертати рис та морепродукти. Так виникають перші роли.

Хоча японські ресторани відкриваються у США і Європі уже на початку XX сторіччя, суші значною популярністю не користуються – клієнтів відштовхує незвичний смак водоростей та сира риба. У 70-х роках один нью-йоркський кухар іде на хитрість. Він завертає роли так, щоб норі були всередині, замінює рибу крабовим м’ясом, а зверху все прикрашає ікрою. Каліфорнія стала першим різновидом урамакі. Через кілька років з’являється варіація таких ролів з крем-сиром (Філадельфія) та рибою зверху. Саме виникнення урамакі й стало поштовхом до популяризації суші.

xxTCqSbz5geq-k_pc7j-1ecYdHFrDKGRCmLZYeOX3cKJAR9xfdp80SC3XE_SPcNsV7VFrBY-zjxrnZW9elEoxIIW7BkHaxNFvRJFNM0l71poRYMVFDM3V9AtCDFbRvwyWY052-aJ2hxwEQBSaQW1ftw

Чому роли такі популярні

Основна причина популярності суші та ролів – їх величезне розмаїття. Існують сотні й тисячі варіацій такої страви. Розмір, форма, особливості приготування та подачі – все це може відрізнятись. В результаті кожен знайде для себе ідеальну їжу. В мережі Sushi Master представлені всі популярні суші сети в Києві з можливістю швидкої доставки в будь-який мікрорайон міста. Ніжна Філадельфія, яскрава Каліфорнія, традиційні гункан, оригінальні темпура – голодним не залишиться ніхто!

Окрім великого розмаїття, є у суші й інші переваги:

  • комбінація кислих, солоних, гірких та солодких ноток в одній страві;
  • привабливий вигляд – сет ролів зможе прикрасити будь-який стіл;
  • велика кількість соусів та приправ, що додає страві пікантності;
  • хороші поживні властивості при невисокій калорійності;
    незвична японська естетика – страву їдять паличками, що перетворює звичайний обід в цікавий ритуал.

Таким чином, є маса причин додати суші в свій раціон. Тому якщо не знаєте, чим сьогодні перекусити, годі ламати голову – замовляйте сет ролів просто зараз, і чудовий вечір вам забезпечено!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь