Популярні види суші

0
817
#image_title

Суші — традиційна японська закуска, яка популярна в усьому світі. Її готують із рису, морських водоростей та різноманітної начинки (риба, морепродукти, екзотичні фрукти, овочі, ніжний сир тощо).

У ресторані можна замовити сети для компанії за вигідною ціною. Є самовивіз або кур’єрська доставка, а оформити замовлення легко на сайті або за телефоном. Кур’єр швидко доставить суші в спеціальному контейнері, що збереже свіжість та смак.

Які бувають суші?

Суші бувають різними: холодними (класичними) та запеченими (темпура). Є й вегетаріанські для веганів, у яких як начинку використовують фрукти (манго, авокадо та ін.) та овочі (огірок, томат, болгарський перець та ін.). Завдяки збалансованому смаку та різноманітності насолодитися японською закускою може кожен.

До популярних видів належать:

  • макі;
  • нігірі;
  • гункан;
  • сашимі;
  • темпура;
  • гострі та ін.

Макі — прості в приготуванні суші. Складаються з рису, норі та однокомпонентної начинки (свіжий огірок, манго, авокадо, лосось, тунець тощо). Рис із начинкою загортають у рулет та розрізають на однакові 6-8 шматочків.

Різновиди макі — хосомакі, футомакі, темакі, урамакі. Наприклад, хосомакі з одним видом начинки, тому вважаються простими в приготуванні. Футомакі відрізняються багатокомпонентною начинкою.

Темакі мають оригінальну форму у вигляді конуса. Їх можна їсти руками, тобто без використання традиційних паличок. Урамакі — цікавий рол із листом норі всередині, а не зовні.

У Японії найпоширеніші — це суші нігірі, на рисову грудочку викладають скибочку риби (сирої або приготовленої).

Гункан — суші, зовні схожі на військовий корабель. Рис обертають листом норі, а зверху викладають начинку (крабове м’ясо, лосось, ікра летючої риби тощо).

Сашимі — тарілка з нарізаною тонкими скибочками сирої різноманітної риби. До неї також традиційно подають соєвий соус, пасту васабі та маринований імбир.

Темпура — запечені роли, які часто називають гарячими. Завдяки термічній обробці вони більш поживні та безпечні для організму, оскільки тепло знищує мікроби, які можуть міститися в сирій рибі.

Гострі суші мають пікантний смак, подають із соусом Спайсі, який і надає характерної гостроти.

У чому переваги суші-ролів?

Суші — смачна й оригінальна закуска. До інших переваг відносять:

  • поживність;
  • користь для організму;
  • різноманітність смаків;
  • апетитний зовнішній вигляд;
  • оригінальність;
  • доступність.

Рекомендується вживати роли не більше 3 разів на тиждень. За умови правильного приготування та використання свіжих інгредієнтів суші корисні для організму.

Поліпшується робота шлунково-кишкового тракту, зміцнюється імунітет, знижується артеріальний тиск (профілактика гіпертонії). У морських водоростях міститься йод, а це корисний для щитоподібної залози мікроелемент.

До суші подають гострий васабі та маринований імбир, а це природні антиоксиданти. Вони мають антиканцерогенні властивості для профілактики ракових захворювань.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь