В Україні пропонують розпочати мобілізацію депутатів та держслужбовців

0
983

На сайті Президента України 5 вересня опублікували петицію народного депутата Олександра Дубінського щодо мобілізації нардепів та держслужбовців.

“Ми, громадяни України, звертаємось до Президента України з проханням вжити невідкладних заходів щодо визначення проєктів закону про внесення змін до деяких законів України (щодо справедливої мобілізації народних депутатів України) №9647 від 24.08.2023 та проєкту закону про внесення змін до деяких законів України (щодо справедливої мобілізації громадян України) №9649 від 24.08.2023 як невідкладних”, – зазначається у тексті петиції.

Також автор звернення наголошує: те, що нардепи та чиновники не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, порушує рівність перед конституційними обов’язками всіх громадян України. При цьому мобілізація народних депутатів і державних службовців різних рівнів допоможе вирівняти умови для всіх громадян.

У зв’язку зі специфічним графіком засідань Верховної Ради України під час воєнного стану неможливо визначити, коли ці законопроєкти будуть розглянуті. Однак ми закликаємо негайно розглянути ці законодавчі ініціативи, щоб прискорити Перемогу та зменшити соціальне напруження”, – додає нардеп.

 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь