“Отримати судове рішення – половина справи, потрібно його ще виконати” 

Проєкт ЄС «Право-Justice» представив соціологічне дослідження у сфері судового виконання. 

 

🔸 Як вплинула війна на виконання судових рішень в Україні? 

🔸 Що можна сказати про імідж приватних та державних судових виконавців? В чому вони схожі, а в чому різні? 

🔸 Наскільки висока зараз ефективність судового виконання і що треба зробити, аби система працювала краще? 

 

Відповіді на ці та інші важливі питання були представлені 8 серпня під час презентації результатів соціологічного дослідження у секторі виконання рішень судів та інших органів в Україні. Доктор соціологічних наук, Олександр Шульга, озвучив ключові висновки та важливі аналізи, допомагаючи нам поглянути на ситуацію з нової перспективи.

💬 Ірина Жаронкіна, керівниця компоненту з охорони прав власності та виконання Проєкту ЄС «Право-Justice»,  на замовлення якого компанією “Хьюмен Ресеарч” було виконано дослідження:  «Для Проєкту ЄС «Право-Justice» сфера примусового виконання є однією з пріоритетних. Отримати судове рішення – половина справи, потрібно його ще виконати. Іноді, власне, виконання рішення суду займає більше часу, аніж сам судовий процес. Ми поставили собі за мету дослідити, як бачать сферу виконання державні та приватні виконавці, з якими проблемами стикаються громадяни та юридичні особи, які звертаються за примусовим виконанням судових рішень, та боржники. Важливо було зрозуміти, який вплив на сферу примусового виконання в Україні мала повномасштабна війна».

Учасники заходу — Покиньчереда Наталія, Авторгов Андрій, Лучкіна Вікторія, Фесенко Андрій, Ткачук Вероніка, Богунов Валентин, Соломко Олексій, Жаботинський Іван, Жаронкіна Ірина, Олег Михалюк, Пономаренко Олена, Денис Спєров, Борис Станіслав, Тимченко Тетяна, Телявський Анатолій, Філатов Владислав, Панасюк В’ячеслав — приєдналися до цікавої дискусії та зробили цей захід особливим. 

Активна участь більше 20 глядачів у прямій онлайн-трансляції на ZOOM додала значущості нашому обговоренню!

Слідкуйте за новинами про наш наступний захід, що присвячений результатам соціологічного дослідження в секторі нотаріату.

🔍 Докладніше про захід: https://bit.ly/453Xy0G 

💿 Відеозапис презентації Звіту: https://bit.ly/3DMENTp 

🎥 Презентація Звіту: https://bit.ly/47rFRde

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь