В Британії медіація буде обов’язковою для цивільних позовів до 10 000 фунтів стерлінгів

0
181
Judge's Hand Striking Mallet On Sounding Block In Courtroom

Уряд Великобританії зобов’язався інтегрувати медіацію в судовий процес для дрібних цивільних позовів на суму до 10 000 фунтів стерлінгів, починаючи з грошових позовів, які складають 80 відсотків дрібних позовів.

Понад 180 000 сторін будуть автоматично направлені на безкоштовну годинну телефонну сесію з професійним посередником, наданим Службою судів і трибуналів Його Величності (HMCTS), перш ніж справу можна буде передати на слухання.

За оцінками, більш широке використання медіації може позитивно вплинути приблизно на 92 тисячі справ на рік. Це може вивільнити до 5000 днів засідання на рік, забезпечуючи суттєве підвищення спроможності суду та допомагаючи уряду скоротити час очікування для найскладніших справ.

Зміни також нададуть сторонам можливість вирішувати суперечки поза судом, зменшуючи витрати та усунувши деякі непотрібні навантаження, які можуть викликати судові справи.

Щоб підтримати ці зміни, які набувають чинності, HMCTS розширить Службу посередництва в дрібних позовах (SCMS) шляхом найму та навчання додаткових посередників та оновлення необхідних технологій.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь