Одеський суддя долучився до ХІ Міжнародного судово-правового форуму

0
394
#image_title

13-14 липня в Києві проходить ХІ Міжнародний судово-правовий форум. Захід організований виданням «Юридична практика» та Вищою радою правосуддя.

Участь у заході взяв і суддя з Одещини — Вадим Кисельов, суддя Суворовського районного суду міста Одеси.

Кадрова криза в судовій системі – одна з головних тем цьогорічного форуму, ії не оминув увагою голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик, адже ця криза набуває загрозливих масштабів, а у зв’язку з військовою агресією тільки посилилась: у судовій системі бракує понад 2 тисячі суддів.

#image_title

Тепер ВККС має відібрати близько 2500 нових суддів та провести клваліфікаційне оцінювання 2000 суддів.

Крім критичної нестачі суддів, спостерігається масове звільнення помічників та консультантів із апаратів судів, а також інших працівників, які забезпечують життєдіяльність судових установ, наголосив голова ВРП.

Одним з основних проблемних питань фінансування місцевих та апеляційних судів є неналежний рівень оплати праці працівників апаратів цих судів, що призводить до втрати професійних спеціалістів, плинності кадрів та ускладнення заповнення вакантних посад, а відповідно, до неукомплектованості штату апаратів судів, зауважив пан Усик і навів дані ДСА України:

  • середній розмір заробітної плати працівників апаратів місцевих та апеляційних судів у 2021 році становив 13 440 грн, а у 2022 році — 13 394 гривень;
  • з апаратів місцевих та апеляційних судів у 2021 році звільнилося 890 працівників, а у 2022 році — 464 працівники.

За матеріалами Юридичної практики.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь