В Україні посилять відповідальність за військові кримінальні правопорушення

0
553

Депутати рекомендують внести зміни до положень Кримінального кодексу України щодо відповідальності військових за порушення правил експлуатації бойової техніки.

У середу, 21 червня, відбулося позачергове засідання Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності. Про це повідомляє Верховна Рада України.

На засіданні комітет розглянув та підтримав за основу законопроєкт №9325 щодо удосконалення положень чинного законодавства в частині кримінальної відповідальності за скоєння військових кримінальних правопорушень, пов’язаних із порушеннями:

  • правил експлуатації бойових чи спеціальних машин;
  • виконання польотів;
  • підготовки до них;
  • кораблеводіння.

Проєктом, серед іншого, пропонується внести зміни до статтей 415-417 КК України, додавши до санкцій цих статей інші види покарань, зокрема, покарання у виді службового обмеження для військовослужбовців, тримання у дисциплінарному батальйоні та обмеження волі”, – зазначають у комітеті.

Нагадаємо, законопроєкт “Про внесення змін до Кримінального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо удосконалення положень чинного законодавства в частині кримінальної відповідальності за скоєння військових кримінальних правопорушень пов’язаних із порушеннями правил експлуатації бойових чи спеціальних машин, виконання польотів чи підготовки до них, кораблеводіння” народні депутати подали до Верховної Ради 25 травня.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь